maandag 27 april 2020

Waar ook ter wereld - De avondgesprekken

Arnon Grunberg, Wim Noordhoek, Waar ook ter wereld - De avondgesprekken


Compilatie in boekvorm en op cd van een aantal van de gesprekken die Wim Noordhoek, presentator bij het VPRO radioprogramma De Avonden, voerde met Arnon Grunberg tussen 2006 en 2012. 

Eens per week belde Wim Noordhoek met Arnon Grunberg, waar hij ter wereld ook was. Vaak onderweg, soms in New York, zijn woonplaats. Noordhoek begint het gesprek vaak met een vraag naar aanleiding van iets wat Grunberg op zijn weblog heeft geschreven, waarna het gesprek de diepte in gaat, op persoonlijk vlak of in algemene zin. Bijvoorbeeld over een vrouw met een been die wandeltochten begeleidt in een dorpje in Canada, waarna het begrip schaamte ter sprake komt. Of over een plant die dood blijkt te zijn na Grunbergs thuiskomst en of er een verschil zit in het verzorgen van dieren en van planten. 

Het zijn aangename gesprekken, juist door de persoonlijke invalshoeken, ook van Noordhoek, die bovendien niet gericht zijn op de luisteraar, maar oprecht plaatsvinden tussen twee mensen die het leuk vinden elkaar weer te spreken. En dat alleen al levert voldoende genot om mee te luisteren of lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten